luni, 2 octombrie 2017

PE CINE ÎNDRĂGEȘTE DUMNEZEU?

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


Dumnezeu este Creatorul nostru. Tatăl le lucrează pe toate, colaborând cu Fiul Său și desăvârșindu-le pe toate prin Duhul Său Cel Sfânt. ("Toate PRIN EL -prin Iisus Hristos - s-au făcut; fără El NIMIC nu s-a făcut, din ce s-a făcut"). Deci știm că Dumnezeu are grijă de fiecare om în parte, bun sau rău, drept sau nedrept, credincios sau ateu, ori hulitor. Acest adevăr ni l-a dezvăluit și Domnul nostru pe pământ, atunci când ne-a cerut să iubim oamenii fără să facem diferențe de merit între ei, pe criteriile calității lor morale.
Totuși.. Dumnezeul nostru pe unii îi îndrăgește mai mult, deși TUTUROR le poartă de grijă. Cine sunt cei pe care Dumnezeul cerului și al pământului îi simpatizează? OAMENII SMERIȚI, ACEIA SUNT! Nu mă credeți?.. Ascultați aici: “Sălășluiesc în loc înalt si sfânt, și sunt cu cei smeriți și înfrânți, ca să înviorez pe cei cu duhul umilit si să îmbărbătez pe cei cu inima înfrântă “ (Isaia 57, 15). Ce spune Maica Domnului în imnul ei de bucurie din casa Elisabetei, mama lui Ioan Botezătorul? "Că a căutat SPRE SMERENIA ROABEI SALE.."!
Ați văzut? Lumea caută să iasă în evidență, fiecare vrea să fie deasupra celorlalți, dar Dumnezeu îi urmărește cu interes pe oamenii smeriți, adică umili, modești, cu o părere foarte proastă despre ei înșiși.. Așa cum, de exemplu, se considera Sfântul apostol Pavel: "Cei păcătoși, dintre care CEL DINTÂI SUNT EU"!
Când crezi lucrurile acestea despre tine însuți, abia atunci Dumnezeu te îndrăgește și nu are grijă de tine doar pentru că ești (vrei-nu vrei!) făptura mâinilor Sale, ci pentru că te stimează cu adevărat!
Așa să ne binecuvânteze pe toți Dumnezeul cerului și al pământului!

Preot Sorin Croitoru din Mantova (Italia)

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO