joi, 8 februarie 2018

DESPRE MÂNIE

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...

                                                     SFAT DUHOVNICESC...


   Bucuria mea, MÂNIA, inseamna furie, inseamna o stare sufleteasca de suparare indarjita. Mania este o manifestare omeneasca dar putem vorbi si de mania lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Pavel vorbeste de "Mania lui Dumnezeu" fata de toti care traiesc in pacate si nesocotesc dorinta Lui de a-i mantui, desconsiderand jertfa Domnului Iisus Hristos pentru ei si Harul Duhului Sfant. "Mania lui Dumnezeu" se arata si aici in viata pamanteasca (Matei 3:7), dar mai ales in viata cealalta la Infricosata Judecata, cand vor invia si mortii, atunci cand CEI CE N-AU AVUT MILĂ, NU VOR AFLA MILĂ, ci manie si dreapta rasplata la "ZIUA MÂNIEI" (Luca 16:25). Mantuitorul spune: "Ca oricine se manie pe fratele sau va fi vrednic de osanda" (Matei 5:22). Iar Sfantul Apostol Pavel ne indeamna asa: "Nu va razbunati singuri, iubitilor, ci lasati loc maniei lui Dumnezeu" (Romani 12:19), sau: "Maniati-va si nu pacatuiti, soarele sa nu apuna peste mania voastra" (Efeseni 4:26). Sfantul Iacov spune: "Orice om sa fie grabnic la ascultare, zabavnic la vorbire, la manie, fiindca mania omului nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu" (Iacov 1: 19-20).

Ori, crestinul ortodox trebuie sa traiasca in asa fel incat sa se mentina in "starea de dreptate" la care L-a adus Domnul Iisus Hristos si sa progreseze necontenit in ea si in virtute.

                                                                                                                                  Preot Ioan

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO