duminică, 1 septembrie 2013

HRANA PENTRU SUFLET: MAICA DOMNULUI: Pelerinaj 2013

HRANA PENTRU SUFLET: MAICA DOMNULUI: Pelerinaj 2013

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Dragii mei ,vreau sa va spun ca zilele de 28,29, si 30 august 2013 ,au fost cele mai frumoase din anul acesta pentru mine...
Cu ajutorul bunului Dumnezeu si al Maicii sale, am reusit sa merg intr-un pelerinaj cu credinciosii de  la noi de la biserica ,intr-un pelerinaj deosebit de frumos la mai multe manastiri ...unde am fost indrumati de parintele SORIN LUNGOCI
Am sa va pun cateva fotografii facute acolo , si o poza de grup...
Desi timpul a fost mai racoros ,Dumnezeu a fost tot timpul cu noi, nu ne-a plouat deloc , a fost acceptabil...Am plecat din Timisoara dimineata la ora 7 in data de 28 august..
Prima vizita a fost  la Sfanta Manastire ''ADORMIREA MAICII DOMNULUI" TEIUS , CARANSEBES , UN LOC FOARTE FRUMOS SI BINECUVANTAT DE DUMNEZEU.





Paraclisul de iarna a,cu hramul Sf.Ierarh Nicolae si Sfintii Romani", a fost finalizat si sfintit in anul 2009 ,de catre PS Dr.Lucian Mic ,Episcopul Caransebesului, la implinirea a 10 ani de existenta a Manastirii 





















Aici este o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni...ocrotitoarea Mamanastirii Teius, a fost donata bisericii de familia Bocsai. Gasita in mod minunat in zidul unei case ,Sfanta Fecioara cere in vis sa fie adusa la ,,casa ei din Teius" unde savarseste minuni celor care isi pleaca genunchii cu credinta si se roaga Maicii Domnului..

,,NASCATOARE DE DUMNEZEU ,CEEA CE ESTI IZVORUL MILEI, INVREDNICESTE-NE PE NOI MILOSTIVIRII TALE. CAUTA SPRE ROBUL TAU CEL PACATOS. ARATA-TI PUTEREA CA INTOTDEAUNA.CACI NADAJDUIND CATRE TINE ITI STRIGAM, CUM OARECAND TI-A STRIGAT GAVRIIL,MAI MARELE VOIEVOD AL CELOR FARA DE TRUP: BUCURA-TE!

Construit in 2005 ,cu hramul ,,Inaltarea Sfintei Cruci",altarul de vara a fost sfintit de catre IPS Dr Laurentu Streza .Mitropolitul Ardealului ,pe atunci Episcopul Caransebesului si PS Daniel Stoenescu ,Episcopul Daciei Felix








Cu hramul Sfantului Mare  Mucenic  MINA,tarnosita in 15 august 2002 ,de catre IPS Dr Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului , pe atunci Episcopul Caransebesului,Bisericuta de lemn este amplasata pe locul fostei capele din tabla , cu care s-a inceput manastirea...








 Sf. Andrei Saguna( n.20 ian 1808-d. 28 iunie 1873 (a fost Mitropolit ortodox al Transilvaniei ,militant pentru drepturile ortodocsilor din Transilvania ,membru de onoare al Academiei Romăne.
a fost canonizat in 29 octombrie 2011.
Icoana cu moastele Sf. Andrei Saguna a fost donata Manastirii TEIUȘ , cu ocazis hramului  Manastirii din  2012 , de catre  IPS Laurentiu. Mitropolitul Ardealului .in semn de aleasa pretuire pentru vietuitorii .ctitorii si binefacatorii Manastirii.

,,Tu mi-ai poruncit sa zidesc templul in muntele tau cel sfant si un jertfelnic in cetatea in care locuiesti, dupa chipul cortului celui sfant,pe care l-ai pregatit dintru inceput. 
Cu tine este intelepciunea care stie faptele tale si care era de fata cand ai facut lumea si care stie ce este placut inaintea ochilor tai si ce este drept, potrivit poruncilor tale. 
Trimite aceasta intelepciune ,din Sfintele Tale ceruri ,de langa tronul slavei Tale ,ca sa ma ajute in ostenelile mele,si ca sa cunosc ce este bineplacut inaintea Ta. 
Fiindca intelepciunea toate le stie si le intelege si ma v-a povatui intelepteste in lucrarile mele si prin slava Sa ma v-a pazi. 
Si astfel ,faptele mele iti vor fi placute si voi judeca poporul Tau cu dreptate si voi fi vrednic de tronul Tatalui meu.
Cartea intelepciunii lui Solomon , Cap 9, 8-12 

Incarcandu-ne cu sfintenie de la Icoana Sfanta , am pornit mai departe ...spre Manastirea Piatra Scrisa...

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO